Dirk Schut

Dirk Schut

Sector Partner Papier & Karton

Dirk Schut heeft een lange staat van dienst binnen de Papier & Karton sector, waardoor hij in de sector diepgaande kennis en uitgebreide ervaring heeft opgedaan in het internationale bedrijfsleven, sales & marketing en (algemeen) management. In de laatste 10 jaar werden deze uitgebreid en verdiept door ondernemerschap als CEO en aandeelhouder van massief karton fabrikant SolidPack.

Dirk leidde ‒ en participeerde in ‒ de Management Buy Out van SolidPack door het management en een externe particuliere investeerder in 2006 en de verkoop van SolidPack aan VPK Packaging Group in 2017. Persoonlijke participatie en betrokkenheid bij acquisities en desinvesteringen zijn op deze wijze een natuurlijk onderdeel geworden van zijn kennis, vaardigheden en interesse.

Voorheen had Dirk diverse senior management functies, waaronder bij Meerssen & Palm (Gelderse Papier Groep), Schut Papier en De Naeyer Papier. Daarnaast heeft hij diverse bestuursfuncties onder meer als bestuurslid bij Koninklijke VNP (Vereniging van Nederlandse Papier- en kartonproducenten), de vereniging van 19 papier en karton fabrikanten gevestigd in Nederland.

Dirk heeft een MSc in Bedrijfseconomie van de Rijksuniversiteit Groningen (Groningen, Nederland).

In zijn vrije tijd is Dirk een fervent hockeyer en skiër.

  • +31 6 5325 1039