Van De Velde Packaging Group verstevigt marktpositie in vouwkarton verder door overname Remmert Dekker Packaging

Wetteren, 25 oktober 2021 Van De Velde Packaging Group is tot een akkoord gekomen om 100% van de aandelen van Remmert Dekker Packaging uit Wormer (Noord-Holland) over te nemen. Met deze acquisitie bouwt Van De Velde Packaging Group haar vouwkartonactiviteiten verder uit. Sinds 2017 acquireerde Van De Velde Packaging Group meerder vouwkartonnagebedrijven in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Polen. De bundeling van de ondernemingen in één sterke organisatie biedt de groep nieuwe mogelijkheden om nog beter in te spelen op de groeiende marktvraag naar verpakkingen van vouwkarton.

Van De Velde Packaging – Folding Board is de vouwkartonafdeling binnen Van De Velde Packaging Group en telt momenteel vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Polen. De geproduceerde vouwkartonnen verpakkingen worden voornamelijk afgezet in de marktsegmenten voeding, dranken en gezondheidszorg. Daarnaast produceert Van De Velde Packaging massief kartonnen verpakkingen in haar fabrieken in Wetteren (België) en in Poznan (Polen), verpakkingsmachines in Eerbeek (Nederland) en combipack verpakkingen bij PackAlim in Saint-Germain-sur-Moine (Frankrijk). De verkooporganisatie van de groep omvat naast voornoemde landen tevens Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk.
www.vandeveldepackaging.com

Van De Velde Packaging Group telt circa 750 werknemers en realiseert een jaaromzet van circa €150 miljoen. De overname van Remmert Dekker Packaging voegt daar circa 80 werknemers en circa €15 miljoen omzet aan toe.

Voor Van De Velde Packaging past de acquisitie in haar ambitie om uit te groeien tot een belangrijke speler in vouwkartonnage en de bijhorende verpakkingsmachinebouw. De acquisitie van Remmert Dekker Packaging verstevigt de positie van Van De Velde Packaging – Folding Board met name op de markt voor innovatieve vouwkartonnen verpakkingen voor de voedingsindustrie.

Meer expertise onder een pan-Europees dak

Als familieonderneming kent Van De Velde Packaging Group een lange termijn groeistrategie en een expansief investeringsbeleid. Bedrijven binnen de groep worden geleid met grote autonomie en ruimte voor lokaal ondernemerschap, waarbij centrale diensten de bedrijven ondersteunen.

Philip Vanbelleghem, CEO van Van De Velde Packaging Group, over de overname: “Van De Velde Packaging Group is trots om Remmert Dekker Packaging in haar portefeuille op te nemen, waarbij de uitgebreide vakkennis en 125 jaar ervaring van Remmert Dekker Packaging zal bijdragen aan het samen verder uitbouwen van een gedegen toekomst. De internationale klantenportefeuille, schaalgrootte en ambities van Van De Velde Packaging Group bieden Remmert Dekker Packaging continuïteit op de lange termijn, nieuwe groeimogelijkheden en toegang tot de ervaring en expertise van onze brede, internationale verpakkingsgroep.”

Remmert Dekker Packaging blijft vanuit Wormer haar klanten op haar vertrouwde wijze bedienen en zich focussen op innovatieve verpakkingen, in het bijzonder binnen de foodsector. Deze sector zit sterk in de lift dankzij de overschakeling van plastic verpakkingen naar kartonnen verpakkingen. Duurzaamheid is dan ook een hoofdmotief in het handelen van Remmert Dekker Packaging.
www.remmertdekker.nl

Fortaleza Capital trad bij deze transactie op als corporate finance adviseur van Van De Velde Packaging Group, BarentsKrans als juridisch adviseur en Lansigt als financieel adviseur: www.fortalezacapital.nl; www.barentskrans.nl; www.lansigt.nl.

Sophista trad op als corporate finance adviseur van Remmert Dekker en Rutgers & Posch als juridisch adviseur. www.sophista.nl; www.rutgersposch.com.